top of page
DJ Ambiophonic

Ik ben een artiest en een entertainer
Maar ook jouw punt van rust 

Ik ben Bertin. Ambient music producer, DJ & meditatiebegeleider. Niet zo lang geleden zat ik vast in het bedrijfsleven. Waar ik na 20 jaar druk doen, ineens het licht zag: ik verveel me hier kapot. Dus ergens tussen burn-out en bore-out besloot ik de slappe kantoorkoffie vaarwel te zwaaien en verder te gaan met dat waar ik écht gelukkig van word. Muziek en meditatie. 


Muziek en meditatie horen thuis in mijn leven: ze houden me rustig en in balans. Ik ben mijn hele leven al DJ en produceer ook ambient muziek onder mijn eigen label 'Ambient Meditation Records'. Ambient is een muziekgenre dat is ontworpen om een ontspannen sfeer te creëren. Perfecte meditatiemuziek. En daar zag ik een kans!

“Iedereen kan mediteren. Het lukt alleen niet iedereen in stilte” 

Ecstatic Dance DJing

Met de juiste muziek gaat mediteren vanzelf

Mediteren wordt vaak gezien als iets wat je moet trainen. Als iets waar je geduld voor moet hebben. Waardoor je uiteindelijk op totale ontspanning getrakteerd wordt. Maar daar ben ik het daar niet mee eens. En de wetenschap ook niet. Ambient Meditatie helpt om stress en angst te verminderen en heeft een kalmerend effect op je lichaam en geest. Stil zitten op een kussentje met je eigen gedachten is dus helemaal niet nodig om tot diepe ontspanning te komen. 

Maar die diepe ontspanning, die heb je wel nodig. Want als je regelmatig mediteert, kom je dichterbij je gevoel. Bij wat je echt wil. Zodat je geen bore-out nodig hebt om tot de conclusie te komen dat je je kapot verveelt op je werk. En dat het antwoord op ‘wat wil ik nou echt?’ al jaren vlak voor je neus ligt. In mijn geval op mijn DJ deck. 

Dus besloot ik ervoor te gaan. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Muziek en Meditatie is mijn leven en houden mij in balans.  Ik doe wat ik leuk vind en hiermee kan ik mijn steentje bijdragen aan een maatschappij met minder stress. Met Ambient Meditatie kan ik iedereen laten ervaren dat je geen uren hoeft stil te zitten om de positieve effecten van meditatie te ervaren. 

Niet slapen, maar zweven. 
Wanneer kom jij het beleven? 

 

Keertje thuis proberen? Luister mijn muziek
 

Binaural beats muziek bestaat uit twee tonen die op elk oor een andere frequentie afgeven, daarom werkt het alleen met een koptelefoon. Omdat je links een andere toon hoort dan rechts, gaan je hersenen automatisch corrigeren. Het verschil in trillingen zorgt ervoor dat jij zó ontspannen bent, dat je je helemaal afsluit van alles wat er om je heen gebeurt. 

Spotify tracks by Ambiophonic
Mixcloud Ambient Meditaties
Soundcloud Ambient Meditaties
Ecstatic Dance Silent Disco
bottom of page