top of page
Workshop Ambient Meditatie

Met krachtige technieken -- ademhaling, binaural beats en ambient muziek -- breng ik drukke hoofden moeiteloos in een diepe meditatieve staat.

Het aantal werkende mensen dat uitvalt door psychische klachten rijst ieder jaar opnieuw de pan uit. Waarschijnlijk ook bij jouw bedrijf.

Je ziet vermoeide mensen én vermoeide bedrijfsresultaten. Je zégt steeds tegen je collega’s dat er ruimte is voor ontspanning, maar niemand pakt het.

Wat kun je als HR-manager doen om die ingesleten patronen en gewoontes te doorbreken? Hoe geef je een positieve invulling aan iemands werkdag, zodat zij met frisse spirit aan de slag gaan? 

Je collega’s laten zich vooral leiden door de waan van de dag.

De energie lekt aan alle kanten het bedrijf uit: het lijkt wel een typfabriek. Creativiteit is ver te zoeken.

En de focus - hè kijk een vogel.

 

Als HR-manager heb jij verantwoordelijkheid én veranderkracht 

Om een burn-out epidemie te voorkomen heb je mensen te leren om ook eens te stoppen met werken. Als HR-manager heb jij de veranderkracht om die ingedutte werkcultuur om te toveren tot een bruisend en aantrekkelijk energiebommetje.
 

Ambient meditatie in jouw vitaliteitsprogramma 

Met een workshop ambient meditatie geef je mensen letterlijk ademruimte, daarom is het een waardevolle aanvulling op jouw vitaliteitsprogramma. Samen geven we jouw collega’s een fijne plek om de mentale batterij weer op te laden. Iets waar ze de rest van de dag plezier van hebben. 

En jouw bedrijfsresultaten ook. 


 

Workshop Ambient Meditatie
"De sessie van Bertin was zeer ontspannend en enerverend tegelijk. Tijdens zo'n drukke personeelsdag met veel informatie en prikkels was het ideaal om onder zijn muzikale begeleiding het hoofd echt helemaal leeg te maken. Een powernap zonder echt te slapen, zodat je even reset van al die input die je op zo'n dag ontvangt. Bertin was erg bevlogen, enthousiast en kon de groep ook echt meekrijgen over hoe de Ambient muziek ons brein kan beïnvloeden. Zeker een aanrader voor iedereen die even behoefte heeft aan stilte!"

Kay van Raak, Business Manger J-Next

klant
Ambient Meditatie

Muziekproducer, mindfulness trainer en meditatiebegeleider

Ik ontwerp muziek om mediteren makkelijker te maken

Ik ben Bertin, en ik ontwerp muziek om mediteren makkelijker te maken. Met live muziek, binaural beats en ambient muziek maak ik de ultieme meditatie voor mensen met een druk hoofd. Mensen die zich slecht kunnen concentreren, AD(H)D (denken te) hebben, slecht slapen of meer creativiteit willen op hun werk.  

Als je stressklachten hebt, geven de meeste mensen de goedbedoelde tip om te gaan mediteren: een fantastische tool tegen stress. Maar is het ook wat voor jou? Met een druk hoofd vol gedachten is stilzitten op een kussentje makkelijker gezegd dan gedaan. Toch geloof ik dat drukke hoofden ook kunnen mediteren. De manier waaróp maakt het grote verschil.


 

De voordelen van Ambient Meditatie

Maakt mediteren

makkelijker door muziek 

Maakt mediteren makkelijker door muziek

Vermindert angst- en

stressklachten 

Vermindert angst- en stressklachten 
​ Helpt je om beter te slapen 

Helpt je om beter

te slapen 

​ ​Stimuleert creativiteit, focus & concentratie 

Stimuleert creativiteit,

focus & concentratie 

Geschikt voor mensen met AD(H)D

​ Geschikt voor mensen met AD(H)D

De voordelen

van Ambient Meditatie op de werkvloer

 • Rust en ontspanning

 • Overzicht 

 • Meer focus en langetermijnvisie

 • Meer creativiteit

 • Letterlijk lager hangende schouders

 • Betere bedrijfsresultaten

Maar hoe werkt dat dan?

Je hersenen foppen met trilling 

Wakker zijn, autorijden, studeren, slapen: elke staat van bewustzijn heeft z’n eigen trilling. De vijf frequenties waarop je hersenen trillen zijn (van hoog naar laag): Gamma, Beta, Alfa, Theta en Delta. Tijdens een Ambient Meditatie laat ik je hersenen trillen op de Theta frequentie: de staat van bewustzijn als je mediteert. Dus eigenlijk fop ik je hersenen door ze te laten trillen alsof je mediteert. Dat is wat het zo makkelijk maakt.

 

Geen gepieker over je postvak IN: met mijn muziek breng ik aandacht daar waar het op dat moment moet zijn. 
 

Keertje proberen? Bekijk hieronder alle workshops. 


 

minder stress
Master of Sound and Resonance, Bertin Bom

Opleidingen & certificaten

Muziek en meditatie zit in mijn DNA: ik ben dj en produceer ambient music onder mijn eigen label Ambient Meditation Records. Ook ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer (MBSR/MBCT/MBCT-L) en yoga nidra docent. Alles wat ik doe, is gericht op het produceren van muziek die drukke hoofden helpt om makkelijker te ontspannen. 

 

Benieuwd welke specifieke opleidingen en trainingen ik heb gevolgd? Je vindt het op LinkedIn.

 

Stuur je me ook gelijk een connectieverzoek? 
 

Diensten
•ambient meditatie •yoga nidra •mindfulness for life •klankschaalmassage

Welke workshop/training past bij jouw bedrijfsdoelen? 

Ik geef muziekmeditaties en mindfulness trainingen voor een maatschappij met minder (werk)stress. Ontdek hoe mijn workshops het (werkende) leven fijner en relaxter maken. 

Ambient Meditatie op je werk -- Workshop -- 

Jij gaat lekker liggen op een yogamat met een silent disco headphone op en kunt je volledig laten leiden de muziek,

de trillingen en je eigen ademhaling. Ik geef de meditatie diepte met binaural beats, ambient muziek, natuurgeluiden, klankschalen, ocean drums, windgongen en andere bijzondere instrumenten. Omdat je de trillingen letterlijk voelt, helpt dat in no time in een diepe, meditatieve staat.

In de workshop laat ik theorie en praktijk op elkaar aansluiten. Je krijgt overzichtelijke inzichten en boeiende achtergrondinformatie over de voordelen van muziekmeditatie. Wat doen klanken en trillingen? Wat zijn menselijke hersengolven en hoe stuur ik die met binaural beats? 

 

Thuis ook doen? 

Ik kan het alleen maar aanraden. Ik geef je tips en muziek mee zodat je thuis ook kunt uitzoomen van dit drukke bestaan. 

Wat: Workshop Ambient Meditatie
Duur: 30 minuten (alleen muziekmeditatie) of 60 minuten (muziekmeditatie + inzichten, tips & tricks om thuis te oefenen) 
Locatie: In overleg
Trainer: Bertin Bom (Gecertificeerd Sound Healer, Sound Designer en muziek producer)
Prijs: In overleg
 

Yoga Nidra x Ambient Meditatie op je werk

--- Workshop ---

30 minuten Yoga Nidra x Ambient Meditatie staat gelijk aan 3 uur diepe slaap. Klinkt toch als muziek in je oren? 


Tijdens de workshop ben je ergens tussen slapen en zweven. Het bijzondere is dat je innerlijk bewustzijn helder wakker is. Tijdens deze sessie laat je lichamelijke en geestelijke spanning los en doorbreek je blokkades. 
Tranen? Kan zomaar. 

Visualisaties op binaural beats
Yoga Nidra sessies worden vaak begeleid met stem, bij mijn Yoga Nidra x Ambient Meditatie workshop begeleid ik je met systemische oefeningen, visualisaties en binaural beats op je silent disco headphone naar intens diepe ontspanning. Enjoy the ride! 

Wat: Yoga Nidra x Ambient Meditatie@work
Duur: 30 minuten (alleen Yoga Nidra) of 60 minuten (Yoga Nidra + inzichten, tips & tricks om thuis te oefenen) 
Locatie: Bij jou op locatie
Trainer: Bertin Bom (Gecertificeerd Yoga Nidra docent)
Inclusief: handouts met Inspiratie, tips en links naar online Yoga Nidra oefeningen, zodat je gemakkelijk thuis kunt oefenen.
Prijs: In overleg
 

Mindfulness for Life (MBCT - L)

-- 8-weekse training; groepsprogramma --

Mindfulness langdurig toepassen in je leven? Tijdens mijn 8-weekse MBCT-L training help ik je om je minder te laten leiden door prikkels en de waan van de dag. Ik leer je om meer in het 'hier-en-nu' te leven. Door letterlijk even stil te staan en je te openen, leer je beter te zien wat er écht aan de hand is en wat bij je past. Het helpt om relaxter om te gaan met verandering en minder fijne gebeurtenissen in het leven. Dankzij mindfulness leer je (opnieuw) de kleine dingen in het leven te waarderen.

 

Stap dichterbij jouw ideale work/life balance
In deze training leer jij om je eigen rust(punten) te vinden in deze hectische wereld. Dat geeft veerkracht, inzichten en letterlijk ‘zin’ aan het leven. Resultaat? Een kraakhelder inzicht in je ideale work/life balance. 

Elke week een ander thema met specifieke mindfulness oefeningen, nieuwe inzichten en tips om op je werk en in het dagelijks leven meer mindful te zijn. De cursus is in groepsvorm, zodat je tijdens en na de training inzichten met elkaar kunt bespreken. Durf je je hiervoor open te stellen? Dan durf ik te zeggen dat dit voor meer verbinding, vertrouwen en ontspanning op de werkvloer zorgt. 

 

Zo ziet de training eruit:

 • Week 1 - Wakker worden uit de automatische piloot

 • Week 2 - Een andere manier van zijn: aandacht voor het lichaam houden

 • Week 3 - Verdeelde aandacht naar één punt brengen

 • Week 4 - Reactiviteit herkennen

 • Week 5 - Toelaten en laten zijn

 • Week 6 - Gedachten zijn geen feiten

 • Week 7 - Hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen?

 • Week 8 - Mindfulness voor het leven

Wat: MBCT-L mindfulness training 
Duur: 8 sessies van 2 uur
Locatie: Bij jou op locatie
Trainer: Bertin Bom (Gecertificeerd MBCT-L Mindfulness trainer)
Inclusief: Mindfulness werkboek met inspiratie, tips en links naar online bestanden en meditaties. Zo kun je gemakkelijk thuis oefenen.
Prijs: In overleg
Vergoeding zorgverzekering

Vaak wel, vanuit de aanvullende verzekering. Check de voorwaarden in je eigen polis. Ik ben een gecertificeerd mindfulness trainer en lid van de VVM (Vereniging Voor Mindfulness). 
Praktische informatie

vooraf aan de training wordt er met deelnemer telefonisch contact opgenomen over de intenties en doelen.

 


 

Mindfulness for Life

-- Workshop --

Wil jij als persoon beter leren omgaan met alledaagse stressfactoren op je werk in jouw leven en beter voelen wat er in je lijf gebeurt?

 

Ik leer je in deze workshop van 2,5 uur hoe je mindfulness kunt integreren in je dagelijkse leven. Jij leert je eigen rust(punten) te vinden in deze hectische wereld. Dat geeft veerkracht, inzichten en letterlijk ‘zin’ aan het leven. Resultaat? Een kraakhelder inzicht in je ideale work/life balance. 

Hoe ervaar jij je leven? 
Door ruimte te maken voor je gedachten, emoties en fysieke gevoelens, kun je de moeilijke aspecten van het leven beter verwerken. Door letterlijk even stil te staan en je te openen, leer je beter te zien wat er écht aan de hand is en wat bij je past.
 

Wat: Workshop Mindfulness for Life 

Duur: 2,5 uur
Locatie: Bij jou op locatie

Trainer: Bertin Bom (Gecertificeerd MBCT-L Mindfulness trainer)

Inclusief: handouts met inspiratie, tips en links naar online bestanden en meditaties, zodat je gemakkelijk thuis kunt oefenen.

Prijs: In overleg

Klankschaalmassage op je werk

-- 20 min --

Als je een kantoorbaan hebt is het belangrijk om een moment van rust en ontspanning te nemen. Van de hele dag achter je laptop zitten, neemt je productiviteit juíst af. 


Een klankschaalmassage is een unieke, effectieve manier van ontspannen in slechts 20 minuten tijd. Een waardevol moment voor jouw collega’s om te ontspannen en weer op te laden, zodat ze de werkdag beter aan kunnen. De dagelijkse spanning kunnen ze even parkeren, waardoor ze zich de rest van de dag beter concentreren, meer energie hebben en productiever zijn. 

 

Wat heb jij nodig om goed je werk te kunnen doen? 
De trillingen van de klankschalen resetten je geest voor een moment, waardoor niet-helpende gedachten je minder afleiden. In een omgeving waar werk en prestaties centraal staan, is het essentieel om ook tijd te nemen voor jezelf. 

Wat: Klankschaalmassage op je werk 
Duur: 20 minuten per persoon
Locatie: Bij jou op locatie
Trainer: Bertin Bom (gecertificeerd  klankschaalmasseur)
Prijs: In overleg

20230316_165334_edited.jpg

Eerst even inluisteren?

Ervaar zelf wat mijn muziek met jouw mood doet.

bottom of page